Crowdfunding werkt het best via OAMKB

Wij van het OAMKB hebben zeer goede ervaringen met crowdfunding en kunnen jouw financiering een succes maken met onze kennis en ervaring op dit gebied. Ben je al klant van ons en wil je een crowdfunding actie starten? Dan zijn wij er uiteraard ook voor jou! Wij delen je actie met ons uitgebreide netwerk en zorgen voor een maximal exposure. Hiermee stijgt de kans op een succesvolle crowdfunding aanzienlijk!

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Al binnen drie weken resultaat

Verzoeken bij de bank om Bedrijfsfinanciering worden steeds minder vaak ingewilligd. Je zit in onzekerheid tot het moment van goedkeuring, waarna het bij een afwijzing jammer is dat je zoveel tijd kwijt was. Crowdfunding kan heel snel werken. Met de juiste aanpak kun je al binnen slechts drie weken een financiering rond hebben.

Hoe werkt crowdfunding?

Na het plaatsen van een crowdfunding verzoek kunnen derden er voor kiezen om in jouw onderneming te investeren. Dit wordt gedaan op basis van vraag en aanbod. Wij kunnen in samenwerking met geldvoorelkaar.nl jouw project maximaal onder de aandacht brengen. Een bezoeker van de website bekijkt je project en investeert eventueel in jouw bedrijf. Zo maak je gebruik van een donatie of investering van een persoon die je niet kent. Deze persoon wil jou zien slagen in je onderneming!

Crowdfunding als marktonderzoek

Crowdfunding heeft als voordeel dat het tevens gebruikt kan worden als marktonderzoek. (Durf)investeerders leggen alleen hun geld in wanneer ze daadwerkelijk potentieel zien in je plan. Zo kun je crowdfunding gebruiken om te ontdekken of men gelooft in jouw plannen. Je kunt dit gratis proberen.

Gebruik crowdfunding als marketingtool

Tijdens jouw eigen crowdfunding campagne kun je incentives aanbieden aan mogelijke investeerders om extra interesse te wekken voor je project. Zo kun je als dank voor de inleg een presentje met je logo of bedrijfsinformatie aanbieden. Vaak raden we aan om in eerste instantie mogelijke investeerders dicht bij huis te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan familie of vrienden. Maak je plannen bekend en vraag hen je nieuws te delen in de social media. Zo groeit je naamsbekendheid en het draagvlak van je plan. Wij verspreiden jouw plannen binnen ons zeer uitgebreide netwerk en staan achter je!

OAMKB regelt het

Wil je gebruik maken van crowdfunding? Ons administratiekantoor in Amsterdam regelt alles voor je. We verzamelen en controleren jouw gegevens, schrijven een sterke pitch, je aanvraag wordt daarna ingediend en we houden de ontwikkeling in de gaten. Ons stappenplan ligt voor je klaar!

De 10 stappen voor succesvolle crowdfunding

  1. Stuur je ondernemingsplan samen met je gegevens naar info@OAMKB.nl of neem contact op met een OAMKB professional in jouw buurt.
  2. Je ondernemingsplan wordt door onze experts gecontroleerd en beoordeeld.
  3. Het plan wordt indien nodig aangepast en we brengen de financiële uitwerking in kaart.
  4. Wij helpen je om een succesvol netwerk op te bouwen voor het verspreiden van je aanvraag.
  5. Om je aanvraag succesvol te laten zijn, is het heel belangrijk om een goede pitch te hebben. We helpen je hierbij.
  6. De investeringsaanvraag bereiden we samen voor. Het rentepercentage moet worden afgestemd op de investeerders zoals jijzelf.
  7. Wij zijn bekend met alle crowdfunding platformen en kunnen daardoor je aanvraag op de best passende plaatsen.
  8. Het is tijd om je aanvraag in te dienen. Door onze uitstekende voorbereiding worden onze aanvragen altijd goedgekeurd.
  9. Onze ervaring heeft ons geleerd dat de meeste aanvragen al binnen een paar dagen succesvol kunnen worden afgerond.
  10. De contracten worden als laatste via het platform met de investeerders opgemaakt en jij krijgt de investering op je bankrekening gestort.

Welke voorwaarden zijn er?

De looptijd van jouw project en het bijbehorende rentepercentage zijn geheel naar eigen wens te bepalen. De looptijd mag maximaal 7 jaar zijn. Gemiddeld ligt de opbrengst voor een investeerder tussen de zes en tien procent. Dit is bovengemiddeld hoog ten opzichte van bijvoorbeeld de gangbare spaarrente. Bij een onverhoopt faillissement verliezen de financiers hun inleg. Dat is dan ook de reden waarom investeerders vaak kiezen om te investeren in meerdere projecten.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt voor crowdfunding?

Crowdfundig is geschikt voor ieder type onderneming. Tot zover zijn er geen aanvragen voor sommen boven de €1.000.000 gedaan. Het is van groot belang exact te weten waar de kansen liggen. Ook dien je er zeker van te zijn dat er met gemak binnen de looptijd kan worden afgelost. Wij kunnen ook jouw crowdfunding-project tot een succes maken!

Stapelfinanciering

De financiering van je onderneming kan een combinatie zijn van verschillende financieringsvormen. Dit noemen we stapelfinanciering. Zo is het mogelijk om zelf een deel van de financiering voor je rekening te nemen. Hiernaast kan de bank een deel financieren en kun je bijvoorbeeld een financiering regelen via crowdfunding. Het opzetten van een stapelfinanciering neemt wat meer tijd in beslag dan het opzetten van slechts een crowdfunding-campagne.

Wil jij je financiering rond maken via crowdfunding? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact met ons op. We zijn je graag van dienst.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?